Balie van A tot Z voor Intratuin IJsselstein

Ieder bouwproces begint met een gesprek met de klant. Wat zijn de wensen en wat kan Barhandig bieden? Nadat de wensen van de klant wat betreft model, maatvoering en materiaalkeuze duidelijk zijn, wordt gestart met het maken van de bouwtekeningen.
BASIS
Vervolgens wordt er gestart met het bouwen van het basis frame, wat meestal bestaat uit hout (multiplex). Het frame bestaat uit een voorzijde, bodem met 2 zijkanten en een werkblad.Nadat het basis frame gemaakt is, wordt de voorzijde van het frame bekleedt met buigplex, acm-plaat of mdf. Dit hangt af van de afwerking van de voorzijde, in dit geval rondgewalst plaatstaal.
Ook het barblad (afzetblad) wordt nu gemaakt. Alle onderdelen worden in de werkplaats in elkaar gezet, zodat de hele balie al een keer compleet gemonteerd is geweest voor opbouw op locatie. Op deze manier hebben we een minimale opbouwtijd in de winkel.
PREFAB
Als het hele frame klaar is, gaan we in dit geval de rvs grondbakken in de werkbladen monteren. Daarna worden werkbladen en afzetbladen voorzien van rvs. Dit wordt allemaal verlijmd op het multiplex. Ook de spat randen worden voorzien van rvs. Voor alle grondbakken en sparingen worden rvs deksels mee geleverd zodat de hele balie dicht gemaakt kan worden voor andere doeleinden, workshops bijvoorbeeld. In overleg met de klant bepalen we ook de sparingen voor elektra doorvoer.
In de segmenten waar geen grond bakken geplaatst zijn, komt een legbord, zodat er extra opberg ruimte is. Ook worden deurtjes of lamellen gemaakt,
om zo de inkijk aan de binnenzijde in de segmenten weg te nemen.
De stalen koof die boven de balie komt te hangen wordt ook in de werkplaats gemaakt en gemonteerd zodat we zeker weten dat alles past. Hierbij wordt ook gedacht aan de ophang punten waar de koof aan komt te hangen.
In de midden van de balie staat een spant paal. Hiervoor is een rond draaiende ordner kast gemaakt, zodat het personeel niet een rondje moet lopen om de juiste map te vinden. Deze kast is ook helemaal voorbereid in de werkplaats.
PLAATSEN
Als de rondebalie en koof zo goed als af zijn in de werkplaats worden deze weer gedemonteerd voor transport en opbouw in de winkel. Na opbouw in de winkel volgt nog het af kitten en het schoonmaken, de balie kan de volgende dag in gebruik genomen worden.

PROJECTEN