INTRATUIN  BARNEVELD  2014

(leer bekleed warme kas)

In 2014 kreeg ik de aanvraag voor het bouwen van een grote ronde balie in de warme kas bij Intratuin Barneveld. Tot die tijd had ik nog nooit zo’n grote balie voor een vaste locatie gemaakt. Omdat de balie gebruikt wordt om planten op te potten, moest deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Door goed overleg met het personeel, zijn we tot een werkbare indeling en afmetingen van de balie gekomen. De diameter van de balie is 560 cm en van de ronde corten stalen koof is 360 cm. Er is gekozen voor 6 hoge segmenten en 4 lage segmenten. De lage segmenten zijn voor de uitgifte van zware potten en planten.

In de balie zitten 3 RVS voorraad bakken voor potgrond en granulaat korrels.Ook is er een sparing met deksel aanwezig om het afval we te gooien in een rolcontainer die onder de balie staat. Voor handen wassen en water voor bloemen en planten is er een RVS spoelbak met waterkraan gemonteerd.

Aan de binnenzijde van de barbladen is LED-verlichting gemonteerd, zodat er bij het werken altijd voldoende licht is. De buitenzijde is bekleed met tuigleer. Dit geeft een mooie en natuurlijke uitstraling. De werkbladen en barbladen zijn afgewerkt met RVS, slijtvast en robuust. De ronde koof is van Corten staal gemaakt, dit staal geeft met de roestkleur de uitstraling die zij zochten en zorgt voor de perfect bijpassende aankleding.

Kortom super trots op dit project.

 

Specificaties ronde balie
Diameter balie 560 cm
Indeling 6 x hoog segment 4 x laag segment
Grondbakken 3 stuks
Spoelbak 1x
Materiaal basis staal
Bekleding buitenzijde tuigleer
Afwerking werk/barbladen rvs 1,5 mm
Werkverlichting led strips met dimmer
Specificaties ronde koof
Diameter 360 cm
Hoogte 60 cm
Materiaal Corten staal
MAATWERK | INTERIEUR | MET HOUT BEKLEED | STALEN KOOF | OPPOT BALIE | MIDDELPUNT VAN DE WARME KAS | VOLDOENDE WERKRUIMTE VOOR MEERDERE PERSONEN

INTRATUIN BARNEVELD 2015  (TEGEL BALIE koude kas)

Door het succes van de eerste balie in 2014 is er een vervolg gekomen in 2015 met een ronde balie in de koude kas.De balie lijkt wat betreft indeling in veel opzichten op de eerste balie. De hoofdfunctie is het oppotten van planten, daarnaast doet de balie dienst als informatie punt en kan gebruikt worden voor workshops.

De eigenaar Ton Uljee had voor ogen een compleet andere uitstraling te maken, dan de voorgaande balie die met leer bekleedt is. Er is gekozen voor oude Delft,s blauwe tegels. Dit tegelwerk wat ook op de wand naast de balie zit, geeft een bijzondere sfeer in combinatie met al het groen in en rond de balie.

Boven de balie hangt als kroon op het werk een ronde corten stalen koof. Deze roestige koof komt zeer goed tot zijn recht met al het groen van de planten die er op staan. Aan de spant paal in midden van de balie is een rond werkplateau gemaakt waar een computerscherm en diverse andere zaken op staan.

 

Specificaties ronde balie
Diameter balie 530 cm
Indeling 6 x hoog segment 4 x laag segment
Grondbakken 3 stuks
Materiaal basis staal
Bekleding buitenzijde Delft, s blauwe tegels
Afwerking werk/barbladen rvs 1,5 mm
Werkverlichting led strips met dimmer
Specificaties ronde koof
Diameter 330 cm
Hoogte 60 cm
Materiaal Corten staal
MAATWERK | INTERIEUR | MET TEGELS BEKLEED | CORTEN STALEN KOOF | OPPOT BALIE | MIDDELPUNT VAN DE WARME KAS | VOLDOENDE WERKRUIMTE VOOR MEERDERE PERSONEN

INTRATUIN IJSSELSTEIN  2016

In 2016 ben ik gestart met het bouwen van een ronde balie, voor Intratuin in IJsselstein, met een ronde stalen koof erboven en een draaibare kast in het midden van de balie.

De doorsnede van deze ronde balie is 540 cm, de stalen koof heeft een diameter van 250 cm. De klant heeft gebruikte eiken wagon vloer delen gekozen om deze balie mee af te werken. Deze delen heb ik op maat gemaakt en gemonteerd. Om de spant paal die in het midden van de balie staat, heb ik een draaibare kast gemaakt.

De wand die tegen de balie is aangebouwd, is bekleed met panelen van kurk en omlijst met het zelfde staal als de ronde koof. Na dit project zijn er ook nog balie,s geleverd voor de vestigingen Zoetermeer, Pijnacker en Ter Aar. Ronde werkbalie voor het verpotten van planten en andere werkzaamheden.

 

Specificaties
Diameter 540 cm
Aantal rvs grondbakken 3
Uitvoering Hout en rvs
Bekleding buiten zijde Eiken wagon vloer delen
Ronde stalen koof
Diameter 250 cm
Hoogte 60 cm
Materiaal Warm gewalst staal

MAATWERK | INTERIEUR | MET HOUT BEKLEED | STALEN KOOF | OPPOT BALIE | MIDDELPUNT VAN DE WARME KAS | VOLDOENDE WERKRUIMTE VOOR MEERDERE PERSONEN

PROJECTEN